Excursions

...
...
...

Marquet de les roques

La casa, que té més de 800 anys, fou reformada a partir de 1895 per l'arquitecte sabadellenc Batllevell -deixeble de Lluis Domènec i Montaner - per encàrrec de la família del poeta Pere Quart (Joan Oliver), que en fou la propietària fins a la Gerra Civil. Als anys vint va ser un punt de trobada d'intel·lectuals i artistes catalans (Josep Carner, Carles Riba o Guerau de Liost). La casa es d'estil modernista i atès el seu aspecte exterior els Oliver s'hi van referir sempre denominant-lo el castell. Des de Can Brossa es un passeig planer de mitja hora. També està bé combinant-lo amb la font del Llor.

Montcau

El Montcau és el segon cim del massís de Sant Llorenç del Munt i del Vallès Occidental, i té 1.056 m. d'altitud. És molt característic l'aspecte rocallós i monolític de la seva piràmide cimera vista des del sud, tot i que el cim és allargassat en sentit nord-sud. De dalt estant hom pot gaudir d'àmplies panoràmiques sobre el Bages i els Pirineus; hi ha una taula d'orientació per tal de facilitar-ne el reconeixement. Des de Can Brossa es tarda 1 ½ h aproximada d'anada i el mateix de tornada.

Font del Llor

Aquesta font, queda molt a la vora del Maquet de les Roques. Des de Can Brossa es tarda una mitja hora tot passejant. També es poden fer moltes mes excursions a altres parts de la Vall d'Horta con els Emprius, Roca Sereny, Roca Mur, etc. Només heu de venir a informau-vos a Can Brossa, tots els destins valen molt la pena.

Castell de Pera

Els vestigis del castell a 743 m d'altitud, daten del 1017, i constitueixen un notable testimoni feudal i alhora un espectacular mirador sobre el territori del Ripoll. Va tenir un paper important a l'alta i baixa edat mitjana, i els seus propietaris senyorejaven juntament amb els abats de Sant Llorenç del Munt. Des de Can Brossa, hi ha aproximadament ¾ h anar i ¾ h tornar.